Vin klocka sex på morgonen?

Vin klocka sex på morgonen? 4

Kan man ta sig ett glas vin klockan sex en söndagsmorgon?
Denna helg var hustrun på tjänsteresa och jag var ensam hemma. I förra veckan kom årets upplaga av det franska vinet Beaujolais Nouveau, det som släpps den tredje torsdagen i november, och är det första vinet från årets skörd. Men när jag då funderade på att öppna en flaska i fredags, så kände jag att jag inte var sugen, så då skippade jag det hela. Dricka vin bara för att dricka vin, det ligger inte riktigt för mig, jag tänkte att jag tar den i morgon, på lördagens i stället. Men samma känsla kom även då, jag var icke sugen på vinet.

Vin klocka sex på morgonen? 5


Denna morgon, söndag, vaknade jag i tid, det vill säga klockan fem. Jag gick upp, gjorde lite morgonbestyr, bland annat kokade jag kaffe. Satte mig i favoritfåtöljen med en bok, och läste. Framåt sextiden så kände jag att det skulle vara gott med ett glas vin. av någon anledning, fråga mig icke vilken den har inte nått min hjärna, ännu, så avstod jag från att ta det där vinglaset. Nu när jag skriver detta har jag slumrat lite middag, kanske en halvtimme, och jag sitter åter i min favoritfåtölj. Har en brasa igång och funderar på om det var riktigt att avstå från morgonvinet. Jag ångrar mig. Nu har suget gått över, så nu vill jag inte ha, men klockan sex fanns det på plats, suget, och då kunde jag väl ändå ha tillfredsställt detta behov, eller rättare sagt, suget. Jag hade ju avstått från vin under de mera korrekta tiderna i helgen, dvs både fredag och lördag kväll. Har vi människor någon form av inre klocka där det ska drickas vin på fasta tider, eller sova, äta eller promenera på fasta tider. De senare finns förklaringar till att det sker på vissa tider. Kroppen sover bäst då det är mörkt, kroppen mår bäst av att få mat på samma tid varje dag, och promenaden handlar om att grannen och jag bestämt en tid, ofta klockan nio, för då kan vi få se solen, men det har varit andra tider, av olika anledningar. Men när jag är alldeles ensam, utan någon annan att ta hänsyn till för tillfället, livskamraten är på resa, brasan är tänd, inget husdjur som vill ha morgonpromenad, enbart mina behov att ta hänsyn till.

Vin klocka sex på morgonen? 6


Nästa gång jag blir sugen på vin klockan sex en söndagsmorgon, då kommer jag att hälla upp ett glas, och njuta. Frågan är om dagens förutsättningar återkommer.

Vin klocka sex på morgonen? 7
Vin klockan sex på en söndgsmorgon?