Vad är detta?

Vad är nu detta? Ytterligare en blogg som riktar sig till seniorer. Ytterligare en är kanske att överdriva, det finns inte så många. En och annat hälsotidning, som i de allra flesta fall riktar sig till unga småflickor, som redan är ganska vältränade. Men jag då, överviktig man i mina bästa år, som dessutom skaffat mig diabetes.

Vad är detta? 5

Det finns knappt något att läsa, så att jag ska må bra. Eller egentligen, jo jag mår ganska bra redan nu, men du vet den där hjärtinfarkten ligger och lurpassar, och jag letar febrilt efter saker som jag ska göra eller äta för att undvika den risken. Kan ju säga att den resan redan har påbörjats, och det kommer att bli mera. Jag vill ju gärna utnyttja alla tips jag skriver om. Så egentligen är det en ganska egoistisk blogg. Men generös som jag är så får du gärna ta del av det jag skriver.
Det är mycket tips och tankar om mycket. Jag är vare sig läkare dietist eller sjuksköterska. Jag har bara min kropp att hänvisa till. Det kan kanske kännas lite överdrivet som exempel, när jag släpar omkring på 93 pannor på en vikt av 178 små centimeter, det blir ett BMI på 29,4, övervikt står det.

Vad är detta? 6

Övervikt skriker alla, ja så är det. Men det går säkert att göra något åt detta. Jag har på senare tid börjat intressera mig för det jag stoppar i mig, och hur mycket jag behöver röra på mig, för att kroppen ska må alldeles utmärkt. Kanske det är så enkelt som att klämma i lite mera olja i maten, eller några steg extra när promenaden genomförs. Jag vet inte, ännu. Men det ska jag testa och se hur det fungerar.
Varje Fredag kommer ett nytt inlägg på denna blogg. Det handlar kanske om något forskningsresultat jag hittar, eller varför du ska minska på ditt sockerintag, eller kanske varför du inte ska röka längre. Det blir absolut inga pekpinnar, bara rimliga resonemang eller svaret på frågan, varför!
Så småningom kommer det en grupp på Facebook, där du kan vara med ock diskutera. Jag ska bara lära mig hur man gör. Vill du komma i kontakt, maila då till goran@piggsenior.se Jag ska försöka svara på det som kommer in.
Välkommen
Göran Waldt

Vad är detta? 6

Vad är detta? 8
Ett par som njuter av hälsan i skogen.