Träna i morgondis

Träna på sommaren!


Träna i morgondis!. Nu har åtminstone vi “drabbats” av en härlig sommarvärme. Hur går det då att träna, när svetten sprutar ur kroppen, så fort ordet enbart kommer på tal?
I Karlshamn har min kompis ordnat det ganska fint. Du kan läsa hennes blogg via denna länk till Teskedsgumman. Det finns kanske inte så många tips, men det kan vara inspirerande, att följa hur andra kämpar med sin träning.

Träna i morgondis 4

Egna promenaderFör egen del har jag skaffat en app “Pedometer” som räknar mina steg, varje dag. Jag har själv ställt in ett lämpligt mål, 7500 steg om dagen. Då får jag en grön stapel, och så räknar appen samman hur många dagar jag uppfyllt kravet i rad. Idag är det 36 dagar. Det finns vidare flera märken man kan få om man uppnär vissa kriterier. Jag har fått några märken, men det som jag tror blir jobbigast det är att promenera 730 dagar i sträck. Ja, nu blev det skrivfel, men du förstår vad jag menar. Jag ska uppfylla “kravet” om 7500 steg varje dag i 730 dagar, det är två år. Jag har som sagt 36 dagar nu, det blir snabbt räknat drygt 5%. Kämpa på. Nja jag ska inte säga att det är att kämpa, det är en njutning.

Morgonpromenaden är en njutning, numera.Ja, så är det. Här, där jag bor har man skapat ganska ordentligt med gång och cykelbanor, så jag kan välja olika vägar i stort sett varje dag. 7500 steg, det blir omkring sex kilometer, som tar drygt en timme att gå. Min diabetes har numera inte en chans, värderna ligger på topp, varje dag, och det tack vare promenader, och ska sägas, dygnsfasta. Jag äter bara från det jag vaknar och fram till lunch, sedan blir det bara vatten i minst sexton timmar. Man kan tycka att jag ska bli vrålhungrig, men icke. Nåväl i börjar skrollade det någon gång där i magtrakten, men nu är det inga som helst problem.

Träna i morgondis 4

Diabets kan man leva medNumera är det inga som helst problem med att leva med diabetes. Hur det är för andra vet jag inte, men jag har hört många hantera sin diabetes bara genom promenader, och ändra lite i kosten. För många behövs det även en viktnedgång, då åldersdiabetes ofta beror på dåliga kostvanor och alldeles för lite motion. Ändrar man på detta, då motar man Olle i grinden. Diabetes kan man, enligt vad de säger, aldrig bli frisk ifrån, men man kan hålla ordning på det hela. Ibland behöver man ha hjälp av mediciner, men dessa kan man i de allra flesta fallen plocka bort efterhand som värderna blir stabilare. Jag hoppas på ett sådant beslut under, senaste hösten. Gärna nu under sommaren, vi får de vad som händer.

Morgonpromenaden har guld i munnen.

Träna i morgondis 4Numera är morgonpromenaden ett måste, trots att jag än så länge bara gjort det 36 gånger i rad. Jag har för mig man ska göra något 66 gånger för att det ska bli en vana. OK, det finns tydligen olika mått på när det blir en vana, olika svårigheter. Men jag har fixat mitt på några dagar, jag har missat morgonpromenaden i början av denna vecka, och då kröp det i kroppen hela dagen. Jag var tvungen att promenera på kvällen, en härlig upplevelse, men inte lika stark som på morgonen. Då har jag några platser där det står en bänk, och jag kan slå mig ner, lyssna på fåglarna, se när någon passerar på sin morgonpromenad,då ofta med en eller annan hund i sällskap. Man drar in friska dofter på ett helt bedårande sätt på morgonen, på kvällen luktade det Böda Camping, det vill säga Grill och Tång.

Träna med en morgonpromenad i dis!
Träna med en morgonpromenad i dis!