Torra Fötter

Torra fötter brukar vara ett gissel. Och att gå på fotvården är inte alla förundrat. På apoteket kan du köpa en god fotkräm, för ett antal hundringar. Men det finns andra sätt att lösa detta med torra fötter. Köp med dig en avokado när du är och veckohandlar nästa gång. Dela på frukten plocka ur kärnan och plocka även ur det mesta av fruktköttet. Detta kan du använda till något gott, kanske göra en glass. Enklast gör du denna delikatess med dessa:

Skimlinks Test

Ingredienser.


Fruktköttet av en avokado
125 gram frusna hallon eller lika mängdjordgubbar.
Saften från en lime
0,5 tsk vaniljpulver eller eventuellt vaniljsocker.

Gör så här:


Ta fram din stavmixer eller matberedare eller din mixer. I med alla ingredienser, hallonen eller jordgubbarna ska vara frusna. Mixa allt tills det blir en trevlig sörja. Häll upp i lagom skålar och ät direkt. Vill du nu festa till ordentligt, så vispar du någon liten deciliter vispgrädde och fördelar i skålarna, det behövs inte, men det blir än godare.

Fixa torra fötter

Du har ni inte kastat skalen från din avokado hoppas jag. Vik den så att insiden kommer ut. Nu ska du gnida in dina fötter med innerdelen av avokadons skal. Snart känner du hur dina trötta fötter piggnar till, och snart har du ett par lyckliga fötter igen. När du nu känner hur skönt detta är, så kommer du framöver att göra mycket glass. Se bara till att du har mycket hallon i frysen, eller annan god frukt. Jag brukar ta till Mango, som jag köper fryst. Det blir väldans gott. Har du egen frukt, så ska du givetvis använda den. Men se till att du har den i frysen innan du använder den, det är den frusna frukten som skapar glassen. Plocka nu hem barnbarnen och bjud dom på denna lyxglass, så kommer du att bli än mera populär.

Och dina fötter mår numera som riktiga pigg senior, det vill säga alldeles utmärkt.
En annan grej du kan göra med överblivet fruktkött är en stärkande Smoothie. Du häller i fruktköttet från en, eller gärna två avokados. Lägg i en skalad banan, och så fyller du på med tre deciliter A-fil. Mixa det hela till en slät soppa, och du har skaffat dig en ganska pigg fruktmix, som du enkelt häller i dig, och så mår du bättre hela dagen.

Totta fötter, blir bra med advokado.
Torra Fötter 2