Vår tid är nu!

Tid är en bristvara


För många är tid en förskräcklig bristvara. Men vad gör du av din tid? Vår tid är nu! Har du någonsin satt dig ner på en fredag eftermiddag och nöjt öppnat kalendern och sett att nästa vecka är planerad. Bra, då är det ett litet problem kvar, se till att du håller din plan in i minsta detalj. Då kan du nämligen se fram mot nästa fredag, då du ser bakåt på en mycket lyckad vecka, samt att du har även kommande vecka planerad i minsta detalj.
Men säger många, jag vill inte ha ett sådant inrutat liv, där Fröken ur styr mig. Skit i det då. I stället för att sätta upp något på en exakt tid, så sätter du upp en lista för varje dag. Det här ska göras denna dag. Så prickar du av efterhand som du genomför dina saker På Fredagen ska alla listor vara avbockade och nya ska finnas på plats till kommande vecka.

Vår tid är nu!

Här kan du kolla rätt tid.

Författarcaset


Ska du göra något som återkommer ofta, som att skriva en bok, så är det mycket bättre att sätta av småstunder, än att sätta av ett pass på flera timmar. I just författarcaset blir det extra bra med många småstunder. Mellan varje pass går du nu och tänker på hur det ska gå för din hjälte. Han eller hon kommer att få en hel del möjligheter att lösa problemet. Din första tanke kunde kanske bli bättre. Och detta kommer bara helt automatiskt.
Jag menar så här: Plocka fram din kalender och ditt huvud. Ta reda på när du skriver allra bäst. Morgon middag eller kväll. Titta i kalender och leta efter vilken tid du nu ska boka in under veckan.

När skriver du bäst?Skriver du bäst på morgonen? Inled varje dag med ett skrivpass på tjugo minuter. Sedan kan du ju ta ett på jästimmen, du vet strax efter lunch, då du i vanliga fall bara sitter och jäser på din stol. Skriv i stället i tjugo minuter. På kvällen kan du säkert komma ifrån i tjugo minuter. Skippa ölen framför tv:n, sätt dig vid dator i tjugo minuter. Se där nu är det en hel timme ordnat, och jag är ganska säker på att det blir mera tid eftersom du säkert går och tänker på ditt projekt i mellantiden.

Utnyttja restiden


Det finns inget som säger att du inte kan utnyttja restiden. Åker du kommunalt så ska du bara skaffa dig rätt grejer. En bärbar dator eller en surfplatta. Själv sitter jag på en IPad Mini. Det är nog den bästa lilla maskin jag har skaffat mig. Jag läser tidningar, skriver och planerar i den. Och det kan jag göra på bussen eller på tåget. Så i stället för att kalla det att man slösar bort tiden när man reser, så plocka fram den och arbeta. Din tid är nu!
Byt bilen mot kollektivt
Åker du bil, eller kör bil så faller den här möjligheten. Plocka då fram kollektivtrafiken i ditt område. Leta efter och se om inte du kan åka Kollektivt. Det kanske tar någon liten minut extra, men du har ju mera tid att filosofera fram lösningar.

Koncentrera dig.När du du har skapat din egna tid, se till att du verkligen gör det du satte av tid till. Skriva, fundera, planera projekt eller vad det nu är. Skippa barnen och facebook, det stjäl bara din tid och det drar inte ditt projekt framåt.

En avsatt timme per dag!En avsatt timme varje dag, för att skriva, eller göra något annat stort projekt, det kan vara lösningen på just din grej till mänskligheten, antingen om det nu är en perfekt bok eller den perfekta utrustningen till vandringen, eller vad det nu är. Vitsen är att inget annat stör dig, det är enbart du och dina tankar, och inget annat stör dig, sådana grejer måste ge resultat förr eller senare. Envishet, det är en bra egenskap. Din planerade tid är en annan bra egenskap.

Tid - Vår tid är nu!
Tid – Vår tid är nu!