3 – Svart Gryning – Cilla & Rolf Börjlind – belåten – akta

Långt nere i Skåne, dyker nu Olivia Rönning upp. Och självklart finner hon på ett mord. Denna gång ett litet barn som blivit bryskt mördat. För att krångla till det hela än mera, så finner polisen på ett annat litet barn, mördat. Denna gång på Värmdö, utanför Stockholm. Vem eller vilka utför sådana grymma mord? Kanske vi får ta oss till Möja eller ta oss till de rasistiska kretsarna i vårt land.

Svart Gryning ska inkludera Stilton


Och för att då verkligen få igång mina hjärnceller, så dyker Tom Stilton upp och finner på en bok, där han hittar en del gamla tidningsurklipp, som han kan härröra till ett av honom ouppklarat fall. Detta spinner givetvis igång den gode Stilton, märkligt vore det annars. Nu är hela gänget igång, med olika trådar, som det givetvis spinns på, och som till slut leder fram till en uppklarning, där alla drar sitt lilla strå till Mette Olsäters stack.
Än en gång har paret, Börjlind, pillrat ihop en berättelse, som har sina vändningar, och det är ordentligt. Jag gillar åter parets skrivteknik, den får mig att hålla kvar i boken, och knappt släppa den ens för lunch. Efter ett bra tag fick jag min belöning, både i form av god och sen lunch, och en klurig upplösning.
Mitt tips, missa aldrig en berättelse av detta par, Börjlind. Det här är den tredje i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton och lite medhjälpare i form av chefen Mette, Abbas och några kolleger. Mycket nöje om du inte läst denna bok.

Svart Gryning- Omslaget från förlaget Norstedts.
Svart Gryning – Bilden hämtad från förlaget Norstedts.