Superseniorens olika åldrar

Superseniorens olika åldrar

Jag läser vidare i min bok, Supersenioren. Nu handlar det om olika åldrar, och hur man kan skippa den invanda vägen, du vet den där när man blir vuxen vid 18 år. Letar partner och skaffar gärna barn med denna då man är omkring 25 – 30, det är då livet är på topp eller åtminstone har högst fart. Småbarn och karriär, det är ofta ingen gynnsam karriärstege.

Leva trettio år längre – Supersenioren

Men om man ska nu leva 30 – 40 år längre än vad dagens befolkning gör, så kommer det att finnas de där, åtminstone 30 år extra att göra något. Kanske utveckla en hobby, eller läsa så att man kan söka någon professur, om man vill ha den stegen i livet. När du var ung, så behövde du bara läsa in din examen för att få ett hyfsat jobb. Vem vet, du kanske blir den äldsta professorn i landet, när du kliver in på det jobbet strax efter din 91 årsdag, då som superseniorens auktoritet.

BarnBarn är bra träningsredskap, de håller en igång, ordentligt.
BarnBarn är bra träningsredskap, de håller en igång, ordentligt.
BIld av Alexandra_Koch från Pixabay

Pensioneras vid 30?


Men mina tankar går till Mats Wilander, du vet killen från Växjö som blev bäst i världen 1988 i Tennis. Han hade ett TV-program där han sa att han aldrig egentligen siktade på att bli bäst i Världen, han tyckte det enbart var kul att spela. Men han la så pass mycket tid på träning, att han, då med hjälp av sin talang, så stod han plötsligt där en dag och var bara bäst i hela världen. Nu gjorde han det i sina unga år, och kunde pensionera sig strax efter 30. Inte avlönad av staten, som de flesta andra.

Skaffade sig jonn, efter pensionen!

Mats skaffade sig, efter en tid i pensionärsrollen, en massa jobb i TV. Det håller han ännu på med, för han tycker det är kul, knappast för något ekonomisk behov. Mats är född 1964, och fyller då 65 år 2029, om jag inte räknar helt fel, det är den åldern, som staten tycker att man ska gå i pension, för en del människor finns det behovet, jag tror ju att Mats skiter i det. Om han har skoj på sina TV-kanaler, då fortsätter han med det.

Pigge Björn Hellberg

Jag har ett annat exempel, den pigge Björn Hellberg, också inom tennisbranschen, han är tjugo är äldre än Mats. Björn har väl tagit ut sin pension, och lugnat ner sig en del, men enligt de uppgifter jag har, så sitter han ännu på läktaren när det åtminstone drar ihop sig till de stora turneringarna. Jag vet inte om han är med så mycket mera i TV, men han skriver ju ännu en hel del. De båda delarna gör han för att han tycker det är kul, egentligen mera för att han behöver sett ur en ekonomisk synvinkel.

Senior - Promenader är aldrig fel. Det skapar ofta harmoni i kroppen, speciellt när du låter skogen fylla dina lungor med luft."
Promenader är aldrig fel. Det skapar ofta harmoni i kroppen, speciellt när du låter skogen fylla dina lungor med luft.
BIld av RitaE från Pixabay


Det är nog så här vi kommer att se befolkningen framöver. Då kan man undra sig lite över hur ska det då bli med vår uppskjutna lön, pensionen. Som det är nu så norpar ju staten en hel del pengar varje år, men det kommer inte att gå framöver, för vi pensionärer kommer att behöva dessa pengar själva, alla vi som vill leva superseniorens liv.

Börja Planera redan nu!


Så har du börjat planera för dina extra 30 år, om du nu är född på 1950-talet eller senare? Om inte så kan det nog vara dags för det. Är du frisk och klarar dig från allvarligare sjukdomar, så har du definitivt förutsättningar för att kunna passera 100, även då vid ganska god vigör.
Många ungdomar idag skiter i jobb och karriär, i stället börjar de livet med att göra små äventyr, som att åka skidor under långa sträckor, eller bestiga berg, eller som jag hörde den senaste, åkte på en SUP (en bräda som man står och paddlar på, brädan är något större än en vindsurfingbräda) mellan Kapellskär och Åland, en sträcka på 28 mil. Med tanke på att varje mil tog två timmar, så stod killen i 56 timmar, han erkände att han var ganska mör när han kom fram.

Skapa Livsmål!

Det kan kanske vara ett mål i livet, bli den förste hundraåringen som åker denna sträcka på en SUP. Två små detaljer, som jag ser det, första att uppnå den aktningsvärda åldern, och sedan se till att man har muskelmassa kvar, så att man kan stå upp i 56 timmar. De flesta av oss har ganska många år kvar, till hundraårsdagen uppnås, så det är bara att sätta igång med träningen, direkt. Finns inte en sekund till att förlora. Frågan är bara vilken träning? Jag ska läsa på lite och återkommer i frågan.

Senior promenad längs havslinjen.
Senior promenad längs havslinjen.
BIld av dietcheese från Pixabay