Semlor och Pengar

Hur går det med socker mat och resor? Frågan kan vara mogen om du nu kommit upp i åren, du är van med att lägga i lite socker i maten för att höja smaken, men bara lite. Och du gillar att resa, det senare kan tära på din i många fall usla pension som staten nu erbjuder dig. Men allt går att överleva, det känner du till.

Semlor och Pengar 3

Vår generation har alltid haft en lysande förmåga att överleva. När vi var små var det ganska sällan det fanns något i överflöd. Nu när vi kommit upp i åren, så väljer vi vilket överflöd vi ska unna oss.

Jag gillar semlor


Jag gillar semlor. Jag kan cykla bort till ICA och hämta hem några för hyfsade femton spänn per styck. Men se det skippar jag, i stället kliver jag in i butiken och tar en påse med åtta semlor, för cirka 25 spänn. Tar med mig en femma Vispgrädde, kostnad 23 spänn. Mandelmassan köpte jag tidigare, ett kilo för 60 kronor. Den räcker till åtminstone 50 semlor, alltså 1,20 kronor per semla.

Semlor och Pengar 3

Du förstår mitt mål, men låt mig komma till punkt. Bullarna kostar 3,10 kronor styck. Visprädden räcker till alla åtta semlor, 2,90 kronor per styck, och så lite mandelmassa. Tillsammans blir det 3,10+2,90+1,20= 7,20 kronor. Mindre än halva priset än om jag köper dom färdiga i butiken. När jag nu ändå har allt hemma så är den stora frågan om jag ska äta upp alla åtta i dag, eller om jag ska spara någon, eller kanske bjuda in grannen på kaffikalas? Många stora frågor att ta beslut om. Jag tror jag blandar lite, ena veckan bjuder jag in någon granne, och andra veckor tar alla åtta alldeles själv. Framgår det möjligtvis att jag älskar semlor? Det borde nog vara ganska tydligt, numera.

Semlor
Semlor, kaffe och ett ljus. En härlig upplevelse