Swedish shild skapar säkerhet för dig

Cyber, det låter lite skrämmande. Och så vet man att idag är det många som lever på att vara kriminell. Hur ska du skydda dig, och vad behöver du för att vara säker?
Hjälpmedel och sunt förnuft
För det mesta gäller att sunt förnuft är det bästa skyddet. Får du ett erbjudande som låter alldeles för bra för att vara sant, tja då är det nog ofta att det är så. Tacka då vänligen men bestämt nej.

Corona skyddetVi lever i en tid med pandemi. Oavsett vad vi gör, så behöver vi skydda oss. Folkhälsomyndigheten kommer med sina förslag, och regeringen bestämmer att vi ska göra si och så. Som goda medborgare är det bara att bita i det goda munskyddet och följa råden. Om du surfar in på Swedish Shild kan du läsa om en hel del skydd som du kan använda i din vardag.

SäkerhetsartiklarDet är inte bara cyberattacker och överfall, som kan vara riskfyllda. Det finns en hel del annat du kan råka ut för. Har du en hemsida, behöver du tänka lite extra på den. Hur undviker du att någon helt enkelt snor din fina sida. Den som du nu lagt ner tid och energi på och äntligen lyfter den. Med ett bra antal besökare, och så kommer någon bara och tar åt sig äran av ditt jobb. Förskräckligt.

Säkra lösenordDet här är lite som förra stycket, men för din egna säkerhet. Hur ser dina lösenord ut? Har du namnet på dina barn eller morfar, som lösenord. Då kan du nog räkna med att förr eller senare blir det stulet, någon annan loggar in och använder ditt konto. Blir det på en datingsida, så är väl inte det hela världen. Men loggar de in på din bank, så kan du räkna med att ditt kapital är borta. Nu finns det i och för sig BankID, men ibland fungerar det med lösenord. Läs på ock skaffa dig ett som, åtminstone försvårar för de kriminella.

senior och säkerhet

När du kommit upp i en anständig ålder, senior, är det ofta att du behöver tänka en del på din säkerhet. Det kan ju bli så illa att du faller. Hur ska du få hjälp. Är det ute på stan, så kommer säkert någon och hjälper dig, men faller du hemma, vad händer då?

säkerhet
Security