Pensionär, finns numera överallt – 1!

Jag har fyllt pensionär, och numera finns de överallt i massor!

Jag fyllde pensionär förra året, och sedan dessa tycker jag att det finns pensionärer precis exakt överallt. Det är i och för sig inget nytt fenomen. Jag lyssnar på kvinnor, när de blir gravida, så finns det i princip enbart kvinnor med växande magar. Jag trodde aldrig jag skulle uppleva det fenomenet, inte att enbart se gravida kvinnor mera när man hamnar i ett tillstånd att hela världen befolkas av samma typ av människor.

Pensionär som inte trängs

Det är kul att vi tar plats, och att vi lugnar ner tempot. De övriga i dagens samhälle är vansinnigt stressade. Kliver du in på ICA, så finns det alltid någon ungdom som ska tränga sig före, om det nu är så att det bara för att hämta veckans ranson av semlor, eller ibland i kassakön. Det första skiter jag i, jag har redan noterat att det finns så att det räcker till mig. Jag blir lite extra glad om den trängande tappar sitt paket med semlor, då ler jag ganska tydligt, det kallas att “synden straffar sig själv”.

Om de trängs i kassan!

Ganska kul. Om de tränger sig i kassan, så är det inget bekymmer för mig, jag använder aldrig kassan, jag har egen utcheckning. Jag hämtar en sådan där dosa när jag går in i butiken. I den dosan har jag inköpslistan, den jag skrev hemma i lugn och ro. När allt är klart och scannat, så går jag till min egna utcheckning. Sätter i scannerna, och drar mitt kort i en egen kassa. Det kommer fram vad som ska betalas, och vilka rabatter jag har.

Klickar jag bara på det, sätter i betalkortet, så händer det något i maskinen, ut kommer en liten lapp som jag ska ha när jag går ut genom grinden. Kvittot har jag fått i min mobil, det är hur bra som helst, då slipper jag trassla med papper, och om jag nu skulle behöva byta eller återlämna något så har jag ju kvittot kvar i mobilen. Jag vet inte hur länge det finns där, bara att det finns där, jag skulle tro att det finns kvar betydligt längre än garantin eller möjligheten till retur finns.

Teknik är bra och ska användas av alla, speciellt av oss som blivit pensionär


Teknik är himla bra, om det används på rätt sätt. Jag läser emellanåt hur folk ringer upp oss seniorer, och vill att vi ska logga in på än det ena än det andra. Det är ingen smart idé att följa deras uppmaningar, det finns aldrig någon bank eller annat bolag som använder BankID som ringer upp och ber att du ska logga in, det är bara kriminella som gör sådant. Så använd BankID när du själv ska logga in, i övrigt icke. Men visst är det himla bra med BankID, när det fungerar som tänkt, så är det med all teknik. Jag skulle absolut inte vilja ta bort de möjligheter som tekniken ger mig,.

Oavsett var i världen!

Oavsett var jag befinner mig i världen, så kan jag läsa min lokala morgontidning i min surfplatta eller i min mobil. Jag behöver inte ens vänta på tidningsbudet, jag bara kliver upp ur sängen, sätter på kaffet, och hämtar min surfplatta. Sedan har jag de tidningar jag vill ha eller som jag prenumererar på. Det är himla praktiskt, tidningen behöver inte ens bli lite blöt, om det nu skulle regna ute. Jag kan dessutom i de allra flesta fall läsa samma tidning när jag är på resande fot. Oavsett om jag är i Spanien, Frankrike eller Kroatien. Det gäller i princip bara att jag är uppkopplad.

Inte samma förmåner för film/TV

Det är inte samma förmåner som gäller för TV, vissa program kan jag se vart jag än befinner mig, ibland går gränsen vid EU. Andra program kan jag enbart se om jag befinner mig i Sverige. Å andra sidan kan jag ladda hem vissa filmer, och se direkt i datorn, när jag vill, det är också en bra lösning. Så alla seniorer, lär er teknik och låt ungdomarna fortsätta att stressa, vi hittar andra lösningar.

Pensionär använder teknik för nöje.
Pensionär använder teknik för nöje