Planera resan till Moskva.

Moskva – Planera resan – Åka tåg


Att åka Tåg är numera en av favoriterna, och kan jag hitta speciella mål med tågresan så blir jag om möjlig än gladare, detta har nu hänt, Moskva är målet för årets utflykt i Europa. Moskva är tillräckligt mystiskt och man kan ganska enkelt nå dit med tåg. Det börjar med att korsa ett hav, Östersjön, till Helsingfors, Tallin eller Riga. Vilken av de tre europeiska huvudstäderna jag väljer, det ska undersökas, men målet är Moskva, en av Europas större huvudstäder. Det handlar inte bara om att ta sig till Moskva, i Moskva måste vi också kunna transportera oss till det vi vill uppleva, vad det nu är det vet jag inte riktigt.

Planering


Det här är det som just nu intresserar mig mest. In på bokhandeln och hämta med mig någon eller några guideböcker. Hem och läsa. Använda mig av nätet, där det numera finns massor av läsning. I en sådan gigantisk stad som Moskva, så finns det antagligen hur mycket som helst att besöka eller göra. Nu är problemet att välja ut det som lockar oss, och som vi kan få lite Aha – upplevelser av.
Vad är Moskva känt för? Röda torget, Kreml. Enligt resetidningen Vagabond är Moskva en av världens dyraste städer att besöka, med dyraste hotell och världens bästa tunnelbana. Att åka tunnelbana är nästan lika roligt som att åka tåg. Av detta förstår du säkert att min hemvist inte är i Stockholm. I Berlin finns ett pendeltåg som går runt hela staden, den var riktigt kul, förutom att se alla riktigt stora grejer i Berlin, som TV-tornet på Alexanderplats och dåvarande O2 arena, så fick man en uppfattning om även bostadsområden och annat. I Moskva tror jag inte att det finns en sådan bana, utan där är det mesta nog under jord. Jag ska åka en del, det lovar jag. Får kliva in på turistbyrån i Moskva och framföra mitt ärende. De kan säkert hjälpa mig till en briljant lösning.

CitypassDet finns, liksom i många andra städer ett så kallat Citypass. Här kostar det lite knappt 700 sek, nu framgr det inte exakt hur länge kortet gäller. Men jag läser på recensionerna att det kortet i Moskva verkar krångligt, och är förenat med en hel del strul. Visserligen åker man gratis med kollektivtrafiken, och har inträde till 40 museer. Men ska man till Kreml, så var det långa köer, först för att hämta biljett, sedan att passera säkerhetskontrollen. Den processen får man göra i alla fall, jag trodde man fick lite fördelar om man skaffade kortet. Det behöver således läsas på en del innan jag skaffar detta kort.

HotellpriserHotellpriserna kan jag inte riktigt hålla med Vagabond om. Kolla på denna länk till Hotels, så hittar du en hel del lämpliga hotell för under tusenlappen, det tycker jag är OK, centralt i en huvudstad. I Många fall ingår frukost. Som sagt, jag ser fram mot årets tågresa den som hamnar i Moskva, Ryssland. Sedan blir det intressant att se om vi tar vägen via Helsingfors, Tallin eller Riga, det är ytterligare tre spännande huvudstäder.

Passa påEn resa är inte enbart resans mål, det handlar mycket om själva resan. I den här planeringen gäller det för oss att upptäcka flera städer. Skulle tro att vi reser via Helsingfors. Blir det tåget därifrån, så kan jag garantera några dagar i fantastiska St Petersburg, för att sedan komma till Moskva. På hemresan kan jag mycket väl tänka mig att åka via Tallin, eller varför inte Riga. Det beror sig egentligen helt och hållet på vilka turer det finns över Östersjön. Det blir nästa steg i planeringen, att plocka fram en dl alternativ, och väga allt mot varandra, för att så småningom komma till ett beslut, som känns helt OK för oss.

/

Moskva - Röda Torget
Moskva – Röda Torget

Ett svar på “Planera resan till Moskva.”

  1. Pingback: Res hemma -1