Låna pengar som pensionär!

Låna som Pensionär

Låna pengar som pensionär!


Vi som har nått den aktningsvärda åldern 65, det vill säga senior, vet ju hur besvärliga bankerna kan vara om man nu skulle behöva en miljon eller två, för att skaffa nytt boende, eller skaffa en båt, eller kanske en liten penisförlängare, Ferrari. Låna som pensionär är ofta lite struligt. Idag strömmar TV:n över av alla möjligheter att få in ett lån, med de mest fantastiska erbjudanden, men det gäller icke för oss pensionärer. I stället kan vi få kämpa med att behålla de lån vi har, det finns ju banker som ställer trogna kunder på gatan för att de vill ha in sina pengar. Knepigt.

Ta SMS-lån.Jag har inte testat detta, men det kan vara möjligt att få ett SMS-lån på kanske 3000 spänn, pengar som ska betalas tillbaka inom en månad, med skyhög ränta. Att ha en miljon i sådana lån, kan bli kostsamt. Du behöver ungefär 350 lån á 3000 kr. Varje lån kostar dig åtminstone 250 kronor, 87 500 i månaden. Lyxfällan är inte långt borta med den lösningen.

Högre lånebeloppJag har ännu inte sett någon annonsera om att man som pensionär kan få låna en miljon på rimliga villkor. Det högsta jag har sett är 600 000, men det är bara så kallade blancolån, det vill säga utan säkerhet. Slänger du in en bostad, värd en trave miljoner, så vore det ju en god säkerhet, som egentligen vilken bank som helst kan ta in.

Ej HypotekspensionBli nu för all del inte så desperat att du går på blåsningen om hypotekspension. Du får låna max 600 000, och betalar ingen ränta förrän du löser lånet. Det låter ju bra, men du går miste om avdragsrätten, 30% av räntan, och räntan läggs på din skuld varje år, så du betalar ränta på räntan, en effekt som är väldigt bra när du placerar pengar, men en riktig fälla när du lånar. Så gå icke på den fällan, det är ett tips.

Låna på din bostadHar du en bostad, sätt på dig bästa kostymen och klänningen, traska runt bland bankkontoren, och berätta läget. Får du inget napp första dagen, så har veckan fyra dagar till. Kanske ska du även surfa in på nätet och spana av detta, det finns numera några nischbanker som koncentrerar sig på bostadslån, då till än bättre ränta. Då kan du tjäna än mera pengar. Får du ett lån i en traditionell bank, så vill de med största säkerhet att du flyttar även din pension dit, och ditt sparande. Men det är OK, de flesta banker har samma typ av sparande, ISK, är det bästa, och det är samma fonder, men det är klart, den aktuella banken slår gärna ett slag för sina egna fonder, så att de kan tjäna mera pengar, det är naturligt. Du väljer inriktning, så hjälper banken dig säkert att välja lämplig fond.

Internet hjälper dig!Behöver du låna pengar som senior, så ska du ta hjälp av Internet. Det finns numera en del sidor som visar dig vilka lån eller låneföretag du ska anlita. De har ofta analyserat de lånebolag som finns på marknaden, och kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln. Du kan ju även göra som jag skrev ovan, ta med din bostad och tura runt bland bankkontoren. Vill du ha ett blancolån, så är det betydligt bättre att ta med dig en kopp kaffe, sätta dig framför datorn och surfa runt, så finner du snart de lånebolag som är lämpligast för dig. Det finns många aktörer på marknaden, får du lite råd, så undviker du att hamna i skuldfällan, det är ingen kul upplevelse. Låna ska man göra försiktigt.

Pensionär låna pengar