Vilka köttbullar är godast

Den frågan är ganska enkel att svara på. Givetvis är det de köttbullar som man gör själv. Så här i juletid översvämmas vi av olika recept på köttbullar. Alla ska ju fixa till detta, och många tycker nog att man ska göra dessa själv. Köper man färdiga så räknas det lite som fusk. Det är jul en gång om året, och då får man ställa sig i köket och njuta av att göra egna köttbullar. De blir ju faktiskt betydligt godare än de man köper. Gör man dom själv, så stoppar jag ofta i lite extra kärlek. Och steker köttbullarna i smör, bara det gör köttbullarna betydligt bättre, i vart fall enligt min åsikt.

Barnbarn är ofta smakråd!Har du egna barn, och du har kommit upp lite i åldern, så vet du hur lyckliga och hur de tindrar med ögonen när det vankas köttbullar. Med din egna ålder följer ofta det lyckliga i att få barnbarn, här har du en viktig funktion att fylla. Det är nämligen din uppgift att som mor eller far-förälder bjuda in barnbarnen på dina goda köttbullar. De små liven kan ju absolut inte missa möjligheten att få ta del av dina mästerverk. Bjud hem hela familjen, planera inköp och skapade av denna delikatess. Och så avvaktar du resultatet. Själv har jag lyckats vad gäller pannkakor, men ännu inte med mina köttbullar, något som jag kan tycka är skandal. Skam den som ger sig, snart är de små här igen,. och jag får prova, och be en stilla bön om att mina är bättre än deras faders. Han är i och för sig en duktig matlagare, så egentligen faller ingen skam i kroppen för mig. Men en vinst är alltid en vinst, det kan man aldrig komma ifrån.

Testat i många årDet blir lite av rutin att skapa sina bästa köttbullar, det kan man nog ionte komma ifrån. Man man väl har funnit sitt bästa recept, då behåller man ju det, och möjligtvis att man förfinar det lite, men bara ytterst lite. Man vill ju ha kvar grunden, den som man nu har kommit på var den bästa. Under en livstid så finns det med all säkerhet då man har misslyckats med sina köttbullar. Det ser jag ofta på skålen där man har serverat. Om det finns många kvar, då var det ingen lyckad omgång av denna goda rätt. Men övning ger färdighet, det är fördelen med att vara senior. Det finns knappast något som är helt okänt. Sedan kan det vara en annan sak att kanske tycket det är skittråkigt att göra sina köttbullar, men det får man då i så fall ta.

Är du utomlands så kanske du får tag i svenska köttbullar.Men hur kul är det? Jag minns någon bland de första gångerna jag var utomlands, Spanien har jag för mig. Man var ovan med allt, framförallt maten. Och jag har alltid varit ganska kräsen vad gäller mat. Men på turiststället fanns det en restaurang som skyltade med svenska köttbullar. Vi gled givetvis in, även om jag redan i dörren blev skeptisk. Det var inte mycket som liknade hemma, eller något svenskt överhuvudtaget. Nåväl vi beställde in, och jag kan redan nu avslöja att det inte var de köttbullar jag var van med. De var kryddade p något knepigt sätt, och så visade det sig att det var köttfärs av får. Hmm det var inte vad jag förväntade mig, han fick bära ut det hela igen. Därefter fann vi en restaurang som stekte sin potatis och serverade med grillad kyckling. Det kunde åtminstone inte bli fel, så där åt vi några gånger, mest för att jag skulle överleva. Den här lilla berättelsen visar ju bara på hur svårt det kan vara med mat utomlands. Numera har jag varit på resande fot så pass mycket att jag enkelt finner mat som passar mig. Dock undviker jag ännu köttbullar. Det kan, då vi vid något enstaka tillfälle stannat vid IKEA, slinka ner någon köttbulle, annars ska det vara mina som jag gillar.

Vilken dryck ska man ha till sina köttbullar?

Det blir en ganska stor fråga. Om du festar till så finns det med all sannolikhet något vi som skulle passa, eller kanske en öl. Men i övrigt, kanske ett glas vatten. Drycker till mat är en konst, utbudet är gigantiskt och egentligen är det bara du som kan själv bestämma.

stekta köttbullar med potatis.
Stekta köttbullar med potatis