Hur långt går jag under 2020?

På min senaste morgonpromenad funderade jag på om jag kan gå hundra mil nästa år. Jo, om jag fortsätter så här, så bör det inte vara några som helst problem, det lockade lite att räkna på det dubbla. 200 mil, det blir 5,47 kilometer per dag. Det är kortare än dagens sträcka. Problemet är att det ska vara så varenda dag. Och så mycket går jag inte. Dags för förändring, det borde fungera att promenera alla dagar. Skulle jag vilja hoppa en dag, så gäller det att skaffa lite överskottskilometer. Håller jag dagens spår, 6,7 kilometer så har jag 1,2 kilometer över. Då kan jag hoppa var sjätte dag, det är ett bra deal.

Hur långt går jag under 2020? 3


Sedan kan jag fundera på hur många böcker hinner jag lyssna på under den tiden jag promenerar? Den senaste promenaden tog 1 timme och 45 minuter. Det blir 105 minuter och varje dag under hela nästa år, så blir det exakt 38325 minuter eller knappt 639 timmar. Varje ljudbok är omkring tio timmar, så ytterst slarvigt räknar blir det cirka 64 böcker. Skitbra, eftersom jag gärna skriver recensioner på min bokblogg boktipspåresan.se Det blir en hel del att läsa även där för dig som följer mig. Ja, man kan undra vad jag nu väntar på, det är enbart att snöra på mig skorna och klämma mig iväg på dagens runda. För närvarande har jag Jonas Malmsjö i öronen, när han läser Dan Butler och Leffe Grimwalkers bok En perfekt storm, som handlar om Alex, en kille som kämpat en del i livet, men nu har en vacker fru, hus och en bilfirma. Men det är hela tiden en kamp, och frågan är nog inte om det går åt helvete, utan snarare nog när, detta inträffar. Jonas Malmsjö måste jag säga har en njutbar röst, han kommer nog att få fylla mina öron vid ett flertal tillfällen framöver.

Hur långt går jag under 2020? 4


Jag använder Runkeeper för att följa mina framsteg. På något sätt ska det gå att lägga en länk till mina promenader, men jag hittar inte detta just nu. Det får bli en av årets utmaningar, också.

Hur långt går jag under 2020? 5
Bild av Pexels från Pixabay