Fotbollsresa

Fotbollsresa, det är dags att börja planera. Gillar du fotboll och att resa. Men då är ju fotbollsresor något för dig. Just nu i Coronatider, är det mesta stängt, men man börjar öppna upp igen. Så det är kanske dags att börja längta, till att se ditt favoritlag, spela igen. Så det är bara att plocka fram fotbollsstrumporna och tröjan, packa lite annat, och så boka in nästa upplevelse.

Boka biljetterDet finns massor med ställen där du kan boka dina biljetter, och resebiljetter. Enklast är dock om du loggar in på en sida som handhar både resan och matchbiljetter. Då har du en part att snacka med om något strular. Gå in på fotbollsresa.nu så finner du en lista på de resebyråer som hjälper dig med både resor och biljetter.

Paketresor eller ej?Jag skulle tro att du själv kan boka din resa, och på det sättet spara någon krona. Biljetterna till matchen köper du hos någon auktoriserad återförsäljare, och så har du skaffat dig ett perfekt paket. Du får jobba lite, men sparar å andra sidan några kronor. Strular det så är det upp till dig att lista ut var det strular, och därmed be den delen av resan ordna till strulet. Det kan vara tåget eller flyget.

Fotbollsresa via resebyrå


Bokar du via resebyrå ett paket, så vet du exakt var du ska vända dig om det strular, hur resebyrån paketerat resan, det är deras problem, inte ditt. Så det finns för och nackdelar, som med det mesta. Jag skulle tro att ju längre bort du ska resa, ju större fördelhar du med att köpa ett paket. Ska du ner till Tyskland, så ligger det ganska nära, och reser du med bil i Europa, så har du nog ganska bra kännedom om den städer som ligger längts upp. Hamburg, Berlin, Hannover och så vidare. Ska du se en match i Italien, eller Spanien, så blir det betydligt längre resa, och kanske lite mera okänd mark. Där skulle jag då föreslå paketresa. Men jag vet ju å andra sidan inte din erfarenhet av att resa i dessa områden. Du kanske är Italienexpert eller Spanienexpert, och vet Exakt var Bari resp Valencia ligger och hur man tar sig till Camp de Mestalla (Valencias hemmaarena, eller Stadio San Nicola som då är hemmaarena för AS Bari. Men det går att lära sig, och jag lovar, åker du till respektive stad en dag tidigare, så hittar du respektive stadion ganska snabbt. De brukar vara utmärkta.

Egen resaVi, hustrun och jag, fick för oss för några år sedan att besöka en tysk bundesligamatch. Den som blev lämpligast för oss, vi bodde då i södra Halland, blev Hannover 96 som då tog emot Leipzig. Jag bokade in hotell, med kartans hjälp, och då med en riktig tur så var det ett perfekt hotell. Det tog några minuter, kanske tio att promenera till centralstationen, till stadion tog det tjugo minuter, och det var tur. Jag hade en liten ryggsäck med mig, den var ändå alldeles för stor för att ta sig in på arenan. Det var bara att knalla hem igen, lämna väskan och senare komma in på arenan. De var ganska hårda med vad man fick ha med sig. De flesta i publiken hade varit på matcharenan tidigare, så det var inga problem, det var bara när amatöråskådare som jag då, som ställde till det i insläppet. Men vi löste detta, och fick en ganska trevlig upplevelse, bland drygt 40 000 hänföra åskådare. Biljetterna köpte vi via någon websida, och de levererades till vårt hotell. Senare lärde jag mig att vi kunde köpa biljetter direkt på klubbens hemsida, då för betydligt lägre pris. Men vi fick vad vi betalade för, och det var en upplevelse.
Du kan säkert hitta en match med Hannover 96 då med paketresa, när man öppnar upp igen. Leta själv eller utnyttja de som kan.

Fotbollsresa till stora och små.
Fotbollsresa till stora och små.