4 – Sov du lilla videung – Cilla & Rolf Börjlind

Den fjärde boken om Olivia Rönning och Tom Stilton i huvudrollerna tar sin början på Filipinerna, och man undrar varför. Hela boken sitter detta lilla gnagande i bakhuvudet, och det är inte förrän på bokens sista sida, som det framgår vilka dessa två personer är som ses på Filipinerna. Däremellan är det åter en berättelse, där olika flyktingbarn drabbas av en massa elände. Det blir som vanligt när paret Börjlind, en välbyggd historia om ett aktuellt ämne, Med en flytande text som håller åtminstone mig fången ganska djupt. Det är inte bara Olivia och Stilton som figurerar, även deras chef Mette Olsäter har en viktig roll, och det visar sig att hon även är människa.

4 – Sov du lilla videung


Det här är den tredje boken jag läser i sträck, och jag gillar det jag läser. Jag har en kvar, som jag tänkte ta som reselitteratur, men se det blir inte så. Jag kastar mig över den femte boken i serien direkt, nu när jag är varm i kläderna.

Sov du lilla videung - Cilla & Rolf Börjlind - Norstedts förlag -
Omlsag till sov du lilla videung – Cilla & Rolf Börjlind – Bilden från Norstedts förlag.