112-Appen

Nu är det visserligen drygt tre månader sedan appen lanserades, men jag vill ändå slå ett slag för denna förnämliga app. Jag kommer att följa upp denna app via min reseblogg, https://bilresaieuropa.se/ . Det är SOS Alarm som fixat appen, och du laddar hem den alldeles gratis från din vanliga appleverantör, Appstore eller Google Play. När du väl installerat appen, så har du ökat din trygghet.

112-Appen 4


På den gamla goda tiden, då åtminstone jag rökte, så var det viktigaste man hade med sig i fickan, bloss och tändare. För min del har det bytts ut mot mobilen. Skulle det nu hända mig något att jag behöver hjälp, så halar jag upp mobilen, och klickar på 112-appen. Tryck sedan på en knapp, och appen ringer upp SOS Alarm. Du får givetvis, som vanligt tala med en larmoperatör och berätta vad som hänt och vilken hjälp du behöver. MEN du behöver inte veta var du befinner dig. Appen håller koll på det, och enbart när du har ringt upp SOS, så skickas information om var du befinner dig, så att larmoperatören kan se det på sin bildskärm. På det här sättet behöver du inte hålla koll på din position. Om du tar en promenad i dina hemmakvarter, har du säkert koll på exakt var du befinner dig, men skulle du överraska kroppen med lite nya vyer, så kan du kanske missa på femtio eller hundra meter, vilket kan leda till att ambulans eller polis måste ta några minuter extra innan de hittar dig och kan hjälpa dig. Det kan vara viktiga minuter i en krissituation. Appen löser detta problem. Den pekar ut, som när på någon liten meter exakt din position.

112-Appen 5


Har du inte VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) via någon tidning eller annan nyhetsbyrå, så får du det här via appen 112. Kan vara alldeles utmärkt om du behöver koka dricksvattnet eller om det brinner på olämplig plats, där röken är giftig.
Du ser, det finns absolut ingen som helst anledning att inte ha denna app i din mobil. Ladda hem din direkt, och öka din trygghet.

112-Appen 6

Bilden hämtad från https://www.sosalarm.se/112appen/